Om oss

Innehaver av Kennel NosAdMetam og grunnlegger av Team NosAdMetam: Trine Padøy.

Team NosAdMetam

(Det finnes flere «bak kulissene»,  endringer innad i teamet som potensielt vil kunne være av betydning for våre lesere, kunder og følgere vil bli annonsert)

Vi holder til på Hørte, som ligger like utenfor Bø i Telemark.

Vi mener at hunder bør få riktig aktivisering helt fra starten av.
Dette for å ivareta hundens psykiske og fysiske helse på best mulig måte.
Vi jobber målrettet for og ivareta hele aspektet av hvert individ.

Vi anerkjenner at vi alle har forskjellige styrker og svakheter.
Derfor har vi med tiden blitt veldig allsidige og fått prøvd oss på litt av hvert.
For og nevne noen av aktivitetene vi har vært innom ila årene: utstilling, triks, lydighet, søk, WP, balanse/styrke øvelser, miljøtrening, sosialisering og listen er utømmelig.
Vi gjør rett og slett det vi føler for, det viktigste er at alle parter trives og har det gøy.


Ut over dette, så har vi i noen år hatt et håp om at drømmen om å få til et lite koselig stueoppdrett med tiden skulle kunne gå i oppfyllelse. Noe som skjedde Mars 2019, når Jua og Ean ga oss noen vakre herlige små valper 💞🐾

Vi er veldig opptatt av at et oppdrett blir utført riktig, forsvarlig og på en trygg og god måte for alle parter. Vi mener at rasens fremtid avhenger av dagens avl, derav har alle av mine hunder tatt de helse-undersøkelsene som vi mener er nødvendig.
Dette for at vi skal kunne være så trygge som overhode mulig, på våre avgjørelser. Det omfatter alt fra selve planleggingen, rasen i seg selv, oppdrettet, valg og kombinasjoner av avlsdyr, veien videre m.m.
Alle hundene mine oppfyller i tillegg den Tsjekkiske standarden og er Bonitert ved KPPPK i Tsjekkia.

Vi står for å opprettholde en ordentlig ren rase, hvor hundens rene blodlinjer blir opprettholdt og derav har hundene DNA profiler som verdifiserer dette.

Alt det omfattende arbeidet vårt, vil også gi en trygghet til potensielle personer som ønsker seg hund fra oss.Litt om hvorfor vi valgte navnet NosAdMetam.
Direkte oversatt så betyr Nos Ad Metam – Vi Til Mål.

Betydningen navnet har for oss er:
Det er vi (oss) som står sammen (uansett hva), og sammen skal vi nå målene våre…

Liten beskrivelse om historien, som ligger bak navnet er:
Når man tar til seg et dyr uansett hvilken hensikt man kanskje har, så betyr ikke det alltid at ting utvikler seg slik som forventet.
La oss si man kjøper en hund fordi man har som hensikt å bruke den til utstilling, men at dette ikke lar seg gjøre fordi den ikke utviklet seg som forventet.
Da mener vi at man skal finne på noe annet enn utstilling, fordi det var ikke hunden som ville delta på utstilling – det var mennesket.
Dette betyr altså at man ikke skal «kvitte» seg med den hunden, for å anskaffe seg en ny som passer ens egne ønsker bedre.

Har man kjøpt seg en hund, så har man kjøpt seg en forpliktelse. En forpliktelse til å gi hunden det beste livet den kan få, hvor det tas hensyn til den hunden og tilrettelegger deretter. Hunden skal trives med det den gjør og få det livet den fortjener uansett begrensninger eller ei.

Husk at fra hundens perspektiv, så er menneske og familien alt den har.
En hund er IKKE bruk og kast. En hund er IKKE en gjenstand, men et levende vesen med både personlighet og en haug av følelser.
Så har man kjøpt en hund, så har man kjøpt seg en forpliktelse, som varer hele hundens liv ut! Uansett hva!


Trine har selv fullført en hundetrenerutdannelse, ved Innlandet Hundesenter. En utdannelse med fokus på hundens språk, atferd og problemløsning. Utdannelsen gikk over en periode på 1,5 år. (September 2017- Mars 2019)

Dette valgte Trine fordi hun ønsket å forstå mer av hundens språk, få mer kunnskap, erfaring og innsikt. Slik at hun kan forstå mer og vite hvordan man best mulig kan hjelpe hunden(e) som så ofte blir missforstått.
Å ikke minst, hjelpe mennesker ved å lære dem å forstå hundene sine!

Kontakt info finner du HER


Vår Kennel er godkjent av Norsk Kennel Klubb og FCI.

Våre klubbmedlemskap:
Norsk Kennel klubb,
Norsk Miniatyrhunde Klubb
NMHK – Raseklubb – Prazsky Krysarik
Bø og Sauherad Hundeklubb

NKK

NMHK

Prazsky Krysarik

Bø og Sauherad Hundeklubb