Emil Ratiga

Emil Ratiga
VDH-VK17/PRP00006 *20.02.2017
Far: Alfík z Krumlovského podhradí
Mor: Izabela z Fideláku
Oppdretter: Schwab Alena
Eier: Padøy Trine
Patella: 0/0
DNA profil
KV PK Višňová 2018
Boniterings kode: 24/2,3/I/A1/E3,5,6/H7
Godkjent av KPPPK for Avl

Bonitering ble utført i Tsjekkia 16.sep 2018, og resultatet er annonsert på nettsiden til den Tsjekkiske raseklubben «KPPPK».
Resultatet er annonsert – HER –

Emil Ratiga
Emil Ratiga

Litt av historien om lille Emil (i Lønneberget)

Han er en liten fyr med serdeles mye personlighet, han kan veksle tvert mellom å være er en ren skjær energibombe til og være en skikkelig go kosegris uten like – vis a versa…

Makan til kontrast tror jeg man skal lete lenge etter.

Jeg og Emil hadde en liten smule oppstarts problem, det var vanskelig for meg å finne en god tone med han. Språket hans var annerledes enn hva jeg og forsåvidt dem andre hundene var vandt til. Så dette skapte en del problemer for meg og flokken.

Det fungerte liksom bare ikke! Hverken mellom meg og han eller mellom han og dem andre i flokken.

MEN…. og ja, et stort MEN… Han var hunden min! Så etter mye prøving, feiling og enda mer feiling + enda mer prøving….

Så måtte jeg rett og slett ty til en alternativ løsning. Det vil si jeg søkte opp en masse info på nette… Å der snublet jeg over en hunde skole…. Jeg sendte dermed inn en søknad, i håp om å komme inn på den 1,5 årig hundetrenerutdannelse dem hadde å tilby, dette gjorde jeg for å kunne lære meg mer om hundens språk og atferd…

Dette var fordi jeg virkelig ønsket det å kunne forstå, hjelpe, bidra og forhåpentligvis greie og skape en bedre hverdag for oss alle. Uten kunnskap og lærdom, så kommer man faktisk ikke videre.

Mer om info om utdanningen jeg har fullført, finnes – HER-

Men jaggu…. Etter at jeg KUN hadde gått på skolen i noen mnd, så kunne man se drastiske forandringer og fremgang i harmonien mellom oss alle.

Jeg hadde lært mer, forstod mer og oppi det hele så ble det avtalt og plannlagt at Emil skulle få tilbringe noen uker sammen med en godt voksen Chihuahua.. Denne kom noen ble spesifikt valgt, siden den herremannen (Chihuahuaen) hadde et veldig klart og tydelig språk (noe vi håpet skulle bidra til at Emil fikk lært seg litt tydligere språk). I tillegg hadde vi 2 timer med en atferdskonsulent… Derfra har det kunn gått en vei, å dette var riktig vei….

Det ble MYE mer harmonisk i flokken og det var det mulig å se fremgang for hver uke som gikk.

Litt over 1 år etter at Emil flyttet inn her, så har ting gått fra at det ikke fungerte (i det hele tatt) til at det fungerte og fungerer 🙂

Så når det er sagt

vil jeg takke alle som har hjulpet oss på veien til en bedre hverdag.

Hans oppfølsel gikk fra ADHD uten konsentrasjon, til at han etter kun et par uker (med en spesifikk tilpasset aktivitet, som jeg fant ut at han trivdes med) roet seg ned og først da fikk vi begynt å lære inn komnandoer og litt triks 😊

Sant skal sies, at alt vi har vert i gjennom skyldtes mest: at det var jeg selv som hadde for lite kunnskap, på daværende tidspunkt.
Jeg forstod rett og slett ikke språket hans, hvorfor han oppførte seg sånn som han gjorde og i mine øyne var så var han helt uforståelig.

Men heldigvis så tok jeg noen riktige valg, ved at jeg ba om hjelp, anskaffet meg mer kunnskap og dermed fikk vi det bedre alle man alle….

Nå håper jeg at jeg får bruke min nye kunnskap, som gir meg mulighet til å kunne hjelpe andre med forskjellige utfordringer i hundeholdet.

Nå bare Digger jeg den lille gutten altså! Han er bare sååå hærlig ❤ Emil Ratiga ❤

Emil Ratiga
Emil Ratiga

Glade go gutten flyttet fra oss tidlig 2019, siden han fant seg såpass tilrette hos min søster m familie

Her snakker vi kjemi 💓..

Historien kommer her:

…Følg Emil på Instagram ved å trykke – HER –


Utstillings Resultat  – HER –

Stamtavle og Helseundersøkelser  – HER –
Nettsiden er under konstruksjon, derfor gis tilgang foreløpig kun forespørsel.

Oppdretters hjemmeside – HER –