Kjøpe hund fra oss

Det å kjøpe seg en valp betyr i realiteten at man får seg et nytt familiemedlem, så dette er en stor avgjørelse man absolutt ikke bør ta lett på. Å anskaffe seg en hund er en stor forpliktelse, og i våre øyne skal dette IKKE under noen omstendigheter være en impulsiv handling. Dette er derimot noe som bør være godt gjennomtenkt og planlagt!

Hund fra oss:

Her hos Kennel NosAdMetam driver vi med et lite stueoppdrett, hvor fokuset virkelig er kvalitet fremfor kvantitet.
Dette kommer frem i alt arbeidet vi har lagt ned for å få dette til, samt våre strenge krav til hundene som blir brukt i vårt oppdrett.

Vårt hovedmål er å avle frem rasetypiske representanter for rasen, i henhold til standarden.
Og ikke minst, stabile, allsidige hunder med god helse og godt gemytt.

Derfor bruker vi tid på å bli kjent med historikken til hver enkelt hund, både deres sterke og svake sider. Vi leser og tolker stamtavler flere generasjoner bak i tid. I tillegg blir det brukt tid på utstillinger, hvor vi også benytter oss av muligheten til å kunne studere andre hunders atferd og bevegelser.

En hunden er

Et familie medlem, din bestevenn, den mest fantastiske treningskameraten du kan få og ikke minst en lojal følgesvenn ❣

Oppdretters ansvar:

For meg som oppdretter er helseundersøkelsene viktig i forhold til mitt avlsarbeid, og noe jeg føler er viktig for at rasen generelt skal kunne holde seg frisk og sunn i framtiden også. Kombinasjonen av foreldrene til våre valper vil alltid være nøye planlagt. Valpene fra vår kennel vil oppfylle kravene og retningslinjene til Norsk Kennel Klubb i forbindelse med avl. Alle våre valper vil følges opp med vaksiner, helsesjekker m.m. og er valpekullforsikret hos Agria.

Ace-Aaron & Ace-Aaran

Ut over det omfattende arbeidet vi legger ned i forkant av avl, og omfanget av avls prosessen, så blir det lagt ned mye tid, energi og arbeid i selve oppveksten til valpene

(mer om arbeidet vi legger ned i forkant av avl, vil komme på nettsiden etter hvert)

I den første levetiden vil valpene bo på soverommet sammen med oss, det vil være mest mulig ro rundt både mor og valper.
Fra de blir ca 3-4 uker gamle så vil de oppholde seg i stuen, mens de på natten fremdeles vil være med oss inne på soverommet. Slik vil de kunne bo helt frem til overtakelse.
Valpene vil få utforske mer og mer, gradvis bli vant til forskjellige hverdagslige lyder, utendørs miljø, nye lukter m.m. De blir tilvent å bli holdt og klappet av både kjente og ukjente, de vil også få erfaring med å bli håndtert. Vi ønsker at det at man sjekker tenner, ører, klipper klør, bilkjøring o.l. skal bli en helt hverdagslig ting for dem.

Valpene kan etter avtale besøkes hos oss fra de er 4 uker, og deretter vil dere være velkommen hver uke frem til levering. Vi syns også det hadde vært koselig om de som eventuelt kunne ønske seg valp fra oss i fremtiden, også benytter seg av mulighet til å besøke oss når vi har valper her hjemme. Deretter kan vi holde kontakt og de som ønsker det, vil bli direkte oppdatert om planene videre. Om det er noen som bare ønsker å besøke oss og hundene våre, så er selvfølgelig dere også hjertelig velkommen. Ta kontakt så finner vi en tid som passer.

Jua & Ean 19.03.2019

Dersom du er interessert i en valp fra oss:

Vil vi be deg om å enten fylle ut skjema nederst, eller sende oss en e-post på kennel@nosadmetam.com , hvor du forteller litt om deg selv (alder, boforhold, familie, interesser osv.), hva akkurat du kan tilby en hund og hvilke ønsker/behov dere har til en hund, slik at vi kan få et lite inntrykk av hvem du/dere er.
Vi forventer at du enten har tilegnet deg kunnskap om rasen før dette eller ønsker å avtale en tid hvor vi kan prate litt om rasen generelt.

Familieportrett av Kennel NosAdMetam sitt første kull.
A-kullet
Jua-Jamali ××× Ean Ernesto
& dems 2 små valper 🐾💞

Til orientering:

Siden hver eneste valp blir betraktet som en del av familien, er det svært viktig at vi finner riktig hjem til hver enkelt. Vi stiller derfor en del krav til dem som potensielt ønsker seg valp fra oss…

Det viktigste er hundens beste.

Vi vil alltid prioritere riktig hjem fremfor alt annet.

Vi synes derfor at magefølelsen for et valpekjøp skal være god for alle involverte parter, vi skal kunne finne tillit til hverandre før den store beslutningen blir tatt. Det er derfor viktig at vi møtes, før et potensiellt kjøp blir avtalt noe videre.
(Foruten om avstanden skulle bli altfor stor – da får vi finne en løsning ved bruk av dagens teknologi.)

En valpekjøper må kunne tilby en valp et varig og
trygt hjem med masse omsorg og kjærlighet.

Det er også svært viktig at dere har tid/økonomi til å ta vare på en hund, slik at hunden får dekket alle sine behov og får det den trenger. Vår kontakt hos Agria vil alltid få opplyst navn på nye eiere, og vil ta kontakt med et uforpliktende tilbud på forsikring. Dette betyr ikke at dere nødvendigvis må bruke Agria. Men det er et krav at hunden skal forsikres.

Jeg som oppdretter ønsker å forbeholde meg retten til å bestemme hvem som evt. får tilbudet om hvilken valp, dette vil normalt bli tatt stilling til når valpene er omtrent 6-8 uker gamle.
Dette fordi jeg er veldig opptatt av at kjemien skal stemme, både mellom hund – eier og eier – hund.

Derfor er det svært viktig at vi bruker tiden i forkant, til å bli litt bedre kjent både via mail/tlf korrespondanse og besøk. Slik at jobben med å finne den riktige kombinasjon av valp og eier blir lettest mulig. Det skal jo tross alt klaffe best mulig mellom dere og valpen – valpen og dere.

Vi stiller krav til valpekjøperne, og da er det helt naturlig at dere stiller krav til oss også. 
Jua & B-gjengen
B-Kullet

En valp fra oss, vil aldri bli forhåndssolgt.

Grunnen til dette og at vi avventer til valpene er mellom 6-8 uker med å ta den endelige avgjørelsen om hvem valpen kan passe sammen med, er at de må få tid til å vokse og få frem litt mer av personligheten sin først.
Vi har i tillegg bestemt at ingen skal føle seg økonomisk bundet til å ta med seg en valp hjem, vi vil derfor f.eks. ikke kreve depositum (som flere andre). Det vil si- så langt ikke forholdene tilsier noe annet, som at valpen f.eks. skal bli trent etter spesifikke ønsker o.l. før overtagelse – er en faktor som «kan» spille en rolle i dette (men det spørs jo helt hva det gjelder)
Denne avgjørelsen er basert på vårt konsept om at kjemien skal være riktig og at vi skal kunne ha tillit til hverandre.

Om forholdene tilsier det, så er det også ønskelig at hunden deltar på utstilling, men dette er noe vi selvfølgelig kan prate mer om når vi møtes…

PF Jua-Jamali xxx PF Ean Ernesto
Puppys 6 days old – 18.03.2019 – A-Kullet

Informasjon i forhold til overtagelse:

Alder på valpen ved overtagelse:
Ifølge Norsk Kennel Klubb kan en valp overtas ved 8 uker alder.
I forbindelse med valpens utvikling, så er dagens anbefaling at valpen får lov til å bli hos sin mor til den er 12 uker.
På grunnlag av dette har vi valgt å ta utgangspunkt i en «fin mellomting», det vil si at våre valper kan overtas fra dem er ca 10 uker gamle.
(dette avtales selvfølgelig nærmere, i hvert enkelt tilfelle)

Alle våre valper vil ha, og være:

Registrert hos NKK med stamtavle
ID merket (chip)
EU-pass
Vaksinert iht. alder og etter anbefaling fra veterinær og wsava. (OBS- Les mer om vaksinering, dette finner du under informasjon)
Gjennomgått ormekurbehandlinger etter anbefaling fra veterinær
Ha helseattest fra veterinær (Som ikke er eldre en 2 uker ved overtagelse)
Forsikret for skjulte feil hos Agria i 5 år
Ny stelt (klippet klør og badet ved behov)
NKK kjøpskontrakt med våre tilleggskrav: At oppdretter skal informeres ved et evt. videre salg/omplassering, og har forkjøpsrett m.m.

Annet som følger med:

En sekk med valpefôr
Leke
Teppe med lukten fra mor.
Tilbud på forsikring fra Agria.
Hver valp vil også få med en egen valpeperm, som vil inneholde litt forskjellige råd, tips, bilder og annen nyttig informasjon. (veiledninger ift. fôring, stell, m.m.)

Ace-Aaron & Ace-Aaran

Hva skjer etter overtagelse:

Vi ønsker å opprettholde kontakt med dere i årene som kommer. Vi kommer blant annet til å forsøke å få arrangere små valpetreff og kenneltreff , hvor «hele hundefamilien» blir samlet.
Det vil også bli opprettet en egen lukket gruppe på facebook, hvor alle med hund fra oss til enhver tid kan spørre om råd og vi setter selvfølgelig pris på at det blir lagt ut noen bilder og videoer av hundene.

Vi vil oppfordre til at det blir foretatt sjekk hos autorisert veterinær, av både Patella, HD/AD og øyelysning (tidligst ved 1 års alder!).
For hunder som ikke skal brukes i avl, så anbefales det å sjekke dette ved ca 1 år, 3 år og 7 års alder.

Vi vil også tilby alle våre valpekjøpere god oppfølging, hjelp, veiledning og opplæring i det det måtte være behov eller ønske om på veien videre med hundeoppdragelsen. Våre valpekjøpere vil alltid kunne kontakte meg på både mail, facebook eller telefon.

En liten «ekstra bonus» til de
som har valp fra oss.

Siden jeg som oppdretter i tillegg er utdannet hundeinstruktør med fokus på hundens atferd, språk og problemløsning, og har et ønske om å bistå de med valp fra oss på best mulig måte. Så vil jeg i tilby alle våre valpekjøpere: et lite valpekurs, en liten introduksjon i forskjellige mental aktiviteter og triks man kan gjøre sammen med hunden sin og evt. utstillings trening.

Dette er noe som selvfølgelig er helt frivillig å delta på, vi stiller ingen krav til at dere skal trene og for så vidt konkurrere med hunden. Men vi ønsker at den skal få lov til å bruke hodet sitt og ha et aktivt liv.

Vi ønsker uansett hva å ha videre kontakt med de som kjøper valp av oss.


Ønsker du en valp fra oss, eller å slå av en prat – ikke nøl med å ta kontakt! 😀

Det er utrolig viktig at man tenker grundig igjennom hvilke oppdretter man velger, når man skal kjøpe seg hund. Les mer om «Jakten på den seriøse oppdretter» på NKK sin side HER.


Hund fra oss – kontaktskjema

[contact-form-7 id=»747″ title=»Uten tittel»]