Mental helse

Informasjon vedrørende hundens mentale helse kommer!


Video av Mental aktiviteter


Men her står det litt om impulskontroll inntil selve siden for Mental helse blir ferdigstillt.

Impulskontroll:

Vet du hvorfor det er nyttig og lære hunden impulskontroll?

Vel, nå skal jeg gi deg noen eksempler på et par situasjoner hvor det kan være ekstra nyttig at en hund har lært seg dette.

Først vil jeg fortelle om den situasjonen, som jeg personlig er mest takknemlig for at er under kontroll her hos oss.
Å dette er kun takket være at hundene har lært seg impulskontroll.

Situasjon nummer en:

La oss si du har vondt i hue, og derfor skal ta deg en Paracet/Ibux
(Noe som de fleste av oss vet at kan være farlig for en hund).
Du popper tabletten ut av brettet og den faller ned på gulvet….
Vis hunden din ikke har lært seg eller har impulskontroll, når det skjer.
Så vil i de fleste tilfeller hunden løpe bort og swhoss – i et jafs er den tabletten borte. Noe som veldig kjapt kan føre til at den hodepinen man kanskje hadde, fort ble mye verre. Da resultatet av at hunden spiste den tabletten kjapt kan resultere i at hunden din får en alvorlig livstruende tilstand for hunden og selvfølgelig kan dette medføre store økonomiske kostnader.

Har man imidlertid tatt seg tid til å lære hunden impulskontroll, så kan man faktisk unngå det hele. Fordi om man har lært hunden å kontrollere impulsene sine, så kan situasjonen resultere i at når tabletten lander på gulvet:
Så vil hunden følge med, observere og forsøke å oppnå kontakt med personen som mistet tabletten – for å evt. få en bekreftelse, om det er greit at han «tar» den eller ikke.
Det vil si at man ungår å utsette hunden for faren det kunne vert og en potelsiell tur til veterinæren vil være avverget- Å dette «KUN» fordi man har tatt seg tiden til å lære hunden sin impulskontroll.

Situasjon nummer to. Også en av våre favoritter.

Hvem synest vel ikke det er utrolig harmonisk og behagelig at man kan åpne/lukke dører og porter uten å måtte være bekymret for at din 4bente venn fyker avgårde?

Lærer hunden impulskontroll, så vil den kunne greie og beherske seg på en helt fantastisk måte. Noe som i dette tilfellet betyr at man kan åpne dører/porter o.l. uten å måtte være bekymret. Fordi hunden har lært seg å vente på at du sier den kan komme. Utrolig fint, spesielt om du f.eks har en litt redd/bekymret hund og bor et sentralt sted. Da kan du gå ut og sjekke at kysten er klar – før du ber hunden om å komme.

Eller du kan gjøre noe så enkelt som og bære inn og ut ting fra bilen, uten å måtte åpne/lukke dører og grinder for hver eneste tur/retur.

Ean, Jua & Emil’
22.09.2018

Det anbefales at hunder får lov til å tygge minst 15 min om dagen, dette er blandt annet fordi tygging er stress dempende og bra for hunden.

Her har Trine sine 3 små fått seg noen store kjøttbein, som de fikk jobbe med 🙂

Mer informasjon vedrørende hundens mentale helse kommer!