Helse

Finnes det noe viktigere enn å ta vare på hundenes helse?

Vårt svar er NEI
Har ikke hundene det bra, så har ikke vi det bra….

Innholdsfortegnelse:

 


Litt om valpens kropp

Her er et bilde av en 2 mnd gammel valp, som dere ser så henger ikke leddene helt sammen. Dette er grunnen til at det frarådes at alle hunder under 12 mnd hopper eller overbelastet kroppen.

En hund under 12 mnd kan fint være ute og bli med på små turer, det sunneste for en valp er å gå turer løs, altså uten bånd. En valp må ha muligheten til å bevege seg fritt når den er på tur slik at den ikke belaster kroppen sin feil, noe den kan gjøre hvis den går i bånd hele tiden over lengre tid.

Viktig å huske på at en valp ikke alltid vet når det er best å stoppe, det er her vi mennesker kommer inn, vi må begrense valpene, ikke la den slite seg helt ut. 😊
Men for all del, ikke steng den helt inne heller, la valpene utforske og undersøke, la de gå i ujevnt terreng og ha det gøy!

Bildet er lånt fra nett

Link til Førstehjelpsbok for hund
Agria sin
Førstehjelps bok for hund

Bruke halsbånd eller sele?

Her vil vi vise dere en liten Youtube video, som demonstrerer hvor ømfintlig nakken til hunden faktisk er.
Dette er en vanvittig god grunn til å bytte ut halsbåndet med en korrekt tilpasset sele 😁
Noe jeg selvfølgelig håper at flere av dere vil vurdere og gjøre etter å ha sett denne videoen🤞
Men det er viktig å huske at en sele ikke bare er en sele, den må passe akkurat din hund og sitte korrekt. Noe de fleste glemmer eller at man rett og slett ikke vet hvordan selen skal sitte for at den skal gi hunden mulighet for mest mulig naturlig bevegelse, ikke skape irritasjon, belaste huden feil og- eller at selen i verste fall gjøre større skade enn godt.

https://youtu.be/-_gmfBUFP2o

Ta gjerne kontakt, om du ønsker vår hjelp, bistand og veiledning til å finne en sele som er riktig, passer og er korrekt for akkurat din hund. 🐾