Mat som er farlig, giftig, skadelig eller usunn for hunden din

De fleste av oss vet at en del menneskemat ikke er egnet for hunden og kan være både giftig og skadelig for dem…

Men hvor mye er egentlig for mye?

–Mer info kommer–

Druer og Rosiner:

Det finnes rapporter som viser at så lite som tre gram rosin per kilo kroppsvekt, og 20 gram druer per kilo kroppsvekt, kan gi forgiftning og-eller resultere i akutt nyresvikt.
Har hunden fått i seg druer eller rosin så vil den kunne reagerer ved at den begynner å kaste opp, normalt skjer dette innenfor ca 12 timer.
Symptomene kan «la seg vente på» og derfor bør man holde hunden under nøye oppsyn de kommende 24 timene. Symptomer man bør være observant på inkluderer nedsatt appetitt, hyperaktivitet, løs mage/diaré, buksmerter, redusert behov for urinering og apati.
Oppstår noen av overstående symptomer bør du umiddelbart kontakte veterinær, som k

Løk

Uansett hvilken form løken skulle være (rå, tørket, pulver) så vil den inneholde disulfider og sulfoksider (tiosulfat), som begge vil kunne skade hundens røde blodlegemer og resultere i blodmangel (anemi).

Sjokolade:

Det er regnet frem til at så lite som 9 gram mørk sjokolade per kilo kroppsvekt, kan være dødelig dose for en hund.
Årsaken til at Sjokolade er farlig for hunden din er at sjokolade inneholder et stoff kalt metylxantiner, om hunden får i seg dette stoffet så kan det føre til at hunden får oppkast, diaré, økt drikkebehov, feber/høy kroppstemperatur, muskelkramper, unormal hjerterytme og buksmerter.
Det finnes også Metylxantiner i koffein-drikker, så har du tilfeldigvis en hund som viser interesse for sånt så bør du vær obs her også…

Mat med høyt fett- og saltinnhold

Dersom hunden får veldig fet og salt mat er det stor sannsynlighet for at den vil få mageproblemer, både oppkast og diaré. Ved at hunden spiser dette er det risiko for at den kan få betennelse i bukspyttkjertelen. En slik betennelse er smertefullt og fører til at hunden får diaré og oppkast. Heldigvis kan dette oftest bli behandlet, men noen ganger er det så alvorlig at hunden må avlives.

Kattemat

Har du opplevd at hunden din forsyner seg av kattematen? Vel, dette er noe du bør unngå at hunden gjør. Da kattemat inneholder høyere nivåer av protein- og fett enn hva som er bra for hunden. Under kan du lese mer om potensielle konsekvenser ved at hunden får i seg for mye fett

Fett

Mat med høyt fett innhold kan føre til pankreatitt (Betennelse i bukspyttkjertelen).
Om du f.eks. sitter å spiser, skjærer av fettet på koteletten din og vurderer om du skal gi dette til hunden – IKKE gjør det! Hunder skal faktisk ikke ha så mye fett, så fett-avskjær bør man unngå å gi eller at blir gitt til hunden..

Bein «rester» fra menneskemat

Her risikerer man at hunden kan få forstoppelse, livstruende skader på grunn av skarpe beinsplinter i tarm eller magesekk og at hunden kan knekke tenner.

Salt

Salt kan forårsake ubalanse i elektrolyttnivået til hunden, dehydrering og potensielt diaré.

Tyggis – Tyggegummi

I tyggis/tyggegummi så finnes det et stoff som heter Xylitol…
Dette stoffet er svært giftig for hunder, selv i små mengder. Xylitol kan føre til at hunden får lavt blodsukker, kramper og leversvikt