Eksplosjon i markedet for kjøp og slag av hund.

Det har jo blitt en helt enorm eksplosjon i markedet for kjøp og salg av hund.

Legg bare merke til hvor mange hunder som blir solgt.

Så jeg undres over hva i alle dager det er folk tenker med?

Prisene har jo skutt i været…. og i mine øyne blir hunder priset på en måte som er tatt helt ut av kontekst….
Folk risikerer nå i de fleste tilfeller å faktisk betale mer for en blandings hund enn hva de gjør for en ren raset hund…

Eksplosjonen markedet for kjøp og salg av hund.

Man kan jo altså undres over hva det i alle dager er folk tenker over når de priser hundene sine?

Det kan jo fremstå som at folk egentlig bare avler for å avle, og det med kun et formål!
Formålet ja, det er at de er på utkikk etter mest mulig penger.

Og nå avles det på gudene vet hva, med ukjent helsestatus å ja bare gudene vet hvilken historikk som ligger bak i linjene på dyrene som blir brukt.

De dyrene som blir brukt til at markedet florerer av valper og hunder generelt det avler bare frem nye hunder.

Ny ankom, nye små søte valper, som de da skal selge til blodpriser.

Og dette gjort av flertallet som ikke engang gidder å bruke penger, tid og energi på å undersøke hundene sine – ikke en gang helsestatusen ….

Jeg forstår ikke hva som ligger bak det at alle de her nå skal få solgt hundene sine til skyhøye priser.

Dette er jo bare fordi at markedet tillater det og at folk faktisk betaler det. Og det er jo helt sinnsykt.

Om jeg kan si det på denne måten.
Det blir jo ikke riktig at en registrert oppdretter som gjerne har jobbet og planlagt sitt oppdrett og sin avlsstrategi over flere år, hvor vedkommende gjerne har lagt ned en masse av tid, energi, blod, svette og tårer inn i alt sitt arbeid. Og det bare for å prøve å avle fram sunne, friske, rasetypiske, korrekte og gode dyr, nå skal sitte her og få mindre betalt enn hva en random person i gata.

Blir det virkelig riktig at en random person som sitter hjemme på sofaen, ser ned på hunden sin og tenker at heey … vis det setter kull på den der gatemixen så blir det penger …
Dette blir jo helt feil!!!
Men igjen, hva ønsker man at skal skje? Hva skjer med de seriøse registrerte oppdrettere i dette markedet? Og hva skal de gjøre med sine priser???

Skal de som kvalitets sikker arbeidet sitt liksom sitte her og få mindre betalt for sine dyr? Enn hva en random person i gata gjør? Det blir jo helt feil …

Som oppdretter i dagens marked sitter man jo og føler at man nærmest selger hundene sine er på «salg». Bare fordi man insisterer på å IKKE følge denne strømmen som har okkupert hundemarkedet etter at Convid-19 raste over verden.

Men om man velger å beholde de opprinnelige prisene sine, som da gjerne er veiledende priser gitt av Norsk Kennel Klubb/Raseklubben og- eller er en estimert pris avtalt innad i rasemiljøet generelt.

Det blir helt feil at den oppdretteren som legger ned så mye arbeid skal sitter og føle at hundene er på «salg» liksom.  

! Billig salg av rasehund!?!

Men det blir heller ikke riktig at vi har plutselig som oppdatere da skal betale sette opp prisene våre. Til det enda mer sinnsyke. Men first price produkter skal du for **** ikke koste mer enn merkevarer. For det man kjøper, man kjøper jo en hund som da er undersøkt. Historikken på gjort undersøkelser er sjekket hva helsestatus og alt mulig. Man kan jo definere det som en merkevare, og så. Skal man da sammenligne dette med en random person i gata, som bare plutselig har funnet ut at nei, nå setter jeg kull på hunden min for at det her er jo penger i. Hvor det da ikke er blitt undersøkt. Historikken på foreldredyrene og ikke har blitt undersøkt helsestatus. Nei virkelig. Jeg stiller virkelig spørsmål til om blir det riktig at en oppdretter? Vi er renere altså hun. Vi regner altså avkom så undersøkelsen er registrerte som følges av valpepakker med auto pass og papirer, og alt skal sitte her og. Har hun på salg? Eller hva skal man kalle det?

Det blir useriøst og uetisk at man skal kreve så høye priser!

-Trine-