Det å skaffe seg og eie hund.

Hunder er sosiale flokkdyr som elsker å være sammen med flokken sin, og det er familien som er flokken til hunden.

Når du får en ny hund i huset, er det viktig å gi den ro inntil den greier å finner seg mer til rette. Du kan gjerne gi den et fast sovested i form av en seng eller om hunden skulle foretrekke å være i bur, kan du gjerne sette dette i stuen med døren åpen. Velg deg ut en fast plass, hvor du setter frem frist vann til hunden og serverer maten.

Det å velge riktig fôr er tidvis vanskelig i det havet av utvalg som finnes på markedet. Så hva som kan være riktig fôr for akkurat din hund, kommer helt ann på rase, alder, størrelse og aktivitets nivå. Her bør du rådføre deg med personer som har kunnskap om akkurat dette, spør gjerne med oppdretter, veterinær eller annen person med god erfaring. Du bør ikke skifte/prøve altfor mange ulike typer over kort tid, da hunden ofte kan reagere negativt på dette. Med både å bli dårlig i magen, flass, osv. Ønsker du å bytte fôr type, bør det i flere tilfeller gjøres gradvis, ved at man over en periode blander det fôret hunden får idag med det man skal bytte til. Begynn gjerne med 70/30 og sakte men sikkert bytt ut mer og mer av det tidligere fôrer med det nye.

Sikkerhet under transport i bil.
Det finnes flere forskjellige muligheter for sikring av hund i bil, men det som er tryggest og mest praktisk er et ordentlig hundebur. Velg helst et som har gjennomgått kollisjonstester, og husk at buret ikke skal være for stort. Et for stort bur utgjør nødvendigvis ikke den sikkerheten man skulle ønske, fordi om uhellet skulle være ute og man kræsjer – så vil hunden da kunne bli kastet rundt inni buret og få alvorlige skader. Så riktig størrelse kan være avgjørende Det er minst like viktig at hunden sikkres under transport, på lik linje som alle andre i bilen. Så tenk sikkerhet fremfor alt annet.

Hunden trenger også pleie og stell.
Generelt så bør man kjenne og se over hunden sin daglig. For å kunne oppdage sykdom/skader/endringer fortest mulig. Sjekk øyne, klør, tenner, ører, ben og kjenn over hele hundens kropø. Klør og tannpuss bør gjøres regelmessig.

Mosjon og aktivisering
Det er viktig med daglig mosjon og mental stimulering. Det finnes mye utstyr å velge mellom på markedet, her kan man gå seg vill. Så spør gjerne noen som har god kunnskap, til å hjelpe deg med og finne korrekt utstyr til akkurat din hund. Det finnes også mange forskjellge aktiviseringsleker med alternative nivåer, som kan kjøpes. Men det er mulig å lage og finne på forskjellig også. Både innendørs og ute.


Du er en del av flokken til hunden.

Det er ikke for ingenting hunden kalles menneskets beste venn